Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

Crowdfunding pentru o carte cum nu ai mai văzut: „Delicii pentru îndrăgostiți”

Acum vreo 5 ani, pe când meditam la ce cărți ar trebui să publicăm la editura Digital Unicorn, a apărut firesc și gândul la poezie. Problema este că nu-i tocmai bătaie pe cărțile cu versuri. Editura nu-și propune să aducă mari câștiguri, dar dacă nu-și recuperează cheltuielile, intră în imposibilitatea de a funcționa.

Nu este vorba că oamenii nu mai citesc poezie. Statisticile ne arată că există un public destul de numeros pentru astfel de creații pe online. Dar pentru ca acest public să prefere o carte, este necesar ca paginile acesteia să-i ofere o experiență mai plăcută decât internetul.

Așa se face că am plecat la drum ca-ntr-o poveste, încercând să găsesc ca Poezia în toată frumusețea ei, atât de atrăgătoare, încât să nu-ți poți lua ochii de la ea. Mi s-au alăturat câțiva tovarăși de drum, cu același crez. Și iată că, după atâția ani, suntem gata ca Poezia să defileze, așa cum ne-am imaginat.

Antologia care îi este somptuos veșmânt se află în pragul tipografiei. Este însă costisitoare. Din acest motiv, am lansat o campanie de crowdfunding. Pe pagina acesteia, poți afla toate detaliile.

„Delicii pentru îndrăgostiți” nu este doar o carte. Este un obiect de artă. Și este speranța că un volum de poezie poate deveni o carte de referință. Ai ocazia să faci posibil acest lucru.

Primul e-book la editura Digital Unicorn

Trăim într-o lume care oferă mai multe alternative ca oricând. Nici cărțile nu fac excepție. Conform estimărilor bazate pe numărul de ISBN-uri emise, în Statele Unite sunt publicate peste un milion de cărți diferite pe an.

Diversitatea nu constă doar în subiecte și stiluri, ci și în forma de prezentare. Principalele categorii sunt: carte tipărită, e-book (carte în format digital) și audiobook (carte vorbită). Chiar dacă atunci când e-book-urile au început să ia amploare apăruse o polarizare între cei care vedeau în ele viitorul cărții și cei care susțineau că doar cărțile tipărite merită luate în seamă, timpul a demonstrat că de fapt nu este vorba despre o concurență, ci despre o completare. Fiecare are avantaje și dezavantaje, iar uneori acestea au o însemnătate aparte pentru unii cititori (de exemplu, pentru persoanele cu dizabilități sau pentru persoanele aflate în alte țări).

La editura Digital Unicorn, ne gândim de mult timp să publicăm și e-book-uri. Nu este însă atât de simplu pe cât pare.

Există mai multe formate de e-book. Majoritatea oferă posibilități limitate de tehnoredactare, deoarece trebuie să se poată adapta la diferite ecrane și mărimi de font. Cum însă noi obișnuim să publicăm cărți la care tehnoredactarea joacă un rol important, singura posibilitate ar fi să realizăm versiuni e-book simplificate.

Singurul format pentru e-book-uri care ne mulțumește este PDF. Din păcate, acesta nu se împacă bine cu e-book reader-ele, fiind mai degrabă potrivit pentru calculatoare și tablete. Dar pentru ce ne-am propus ca o primă încercare este în regulă.

Așadar, primul e-book publicat de editura Digital Unicorn este versiunea digitală a cărții „Memoriile păsării Phoenix” de Silvia Velea. Am ales această carte deoarece au apărut cereri în acest sens. Formatul PDF reproduce aproape identic versiunea tipărită.

Lectură plăcută!

0

Your Cart