Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

Termeni şi condiţii

Procedura de comandă din magazinul online

Clienţii pot comanda produse de pe www.citatepedia.org fie online, cu ajutorul Coşului de Cumpărături, fie prin e-mail. Comanda se consideră valabilă numai după ce Clientul a primit confirmarea prin e-mail.

Clientul poate anula comanda prin e-mail, de regulă în aceeaşi zi în care a fost plasată. Comanda nu mai poate fi anulată după ce a fost primită prin email confirmarea livrării coletului.

Comenzile introduse în aceeaşi zi către aceeaşi destinaţie de către aceeaşi persoană, se cumulează automat într-o singură comandă pentru care se emite o singură factură/bon fiscal. Cupoanele de reducere sau bonurile valorice se aplică o singură dată la comanda cumulată.

Denunţarea unilaterală a comenzii se poate face de către Client dacă Asociaţia Culturală Citatepedia întârzie livrarea, cu excepţia situaţiilor de forţă majoră, cu maxim 7 zile lucrătoare peste termenul specificat în confirmarea comenzii. Denunţarea unilaterală trebuie formulată în scris şi expediată prin e-mail, mai devreme de momentul intrării în posesia produsului/serviciilor comandate. În acest caz, dacă plata s-a efectuat deja de către client, acestuia i se vor returna banii, în maxim 14 de zile din momentul primirii produsului/serviciilor neacceptate de către client, conform opţiunii de plată specificată în formularul de comandă.

Unele comenzi necesită acordul clientului pentru condiţiile de livrare, plată, etc. Titularii acestor comenzi vor fi contactaţi telefonic sau prin e-mail. Dacă în termen de 10 zile clientul nu a trimis niciun răspuns, comanda este considerată anulată.

Listarea unui produs ca fiind pe stoc este orientativă. Dacă după momentul comenzii, produsul este de fapt epuizat, Clientul va fi informat prin e-mail sau telefonic.

Modalităţi de plată

Plata produselor/serviciilor comandate se poate efectua:

  • online cu cardul, în condiţii de siguranţă deplină, în momentul finalizării comenzii, prin intermediul operatorului EuPlatesc (Asociaţia Culturală Citatepedia nu stochează detaliile referitoare la card)
  • plata prin ordin de plată / depunere în cont
  • ramburs la primirea comenzii

În unele cazuri (comenzi de valoare neobişnuit de mare sau produse ce se livrează la comanda specială), Asociaţia Culturală Citatepedia îşi rezervă dreptul de a solicita o plată în avans în valoare de cel mult 50% din valoarea produselor comandate, plată ce nu va fi returnată în caz de anulare a comenzii.

În situaţia în care plata nu se efectuează de către client, comanda va fi considerată anulată şi nu va mai fi onorată. În cazul acesta, Asociaţia Culturală Citatepedia va avea dreptul de a solicita plata de despăgubiri şi/sau va putea refuza onorarea altor solicitări de comenzi ale clientului respectiv.

Modalităţi de livrare

Termenul de livrare este afişat în momentul alegerii modalităţii de livrare preferată, în funcţie de opţiunea dorită:

  • livrare prin curier rapid
  • livrare prin poştă

În unele situaţii deosebite, dacă termenul de livrare este mare, acesta va fi comunicat Clientului prin e-mail, cu opţiunea de a renunţa la comandă.

Returnarea produselor

Asociaţia Culturală Citatepedia respectă prevederile Ordonanţei de urgenţă nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanţă, ceea ce conferă cumpărătorului (numai în condiţiile actului normativ menţionat) dreptul ca în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea tuturor produselor cumpărate, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate.

Nu pot fi returnate produsele personalizate (realizate în mod special pentru Client, la comanda acestuia).

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator în perioada efectuării expediţiei, în ambalajul original şi doar dacă acestea nu prezintă urme de folosire, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunţarea unilaterală formulată în scris (document semnat de cumpărător şi transmis electronic sau prin poştă cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amânată până la momentul primirii produselor returnate sau până la recepţionarea unei dovezi conform căreia produsele au fost expediate. Asociaţia Culturală Citatepedia are dreptul ca atunci când consideră că acţiunile Clientului au fost cu rea-voinţă să solicite acestuia daune interese, în condiţiile legislaţiei în vigoare şi să refuze ulterior onorarea altor comenzi ale Clientului.

Adresa de returnare a produselor este:

Asociaţia Culturală Citatepedia
Bd. I.C. Brătianu nr. 45, bloc I, sc. 5, ap. 502
Constanţa 900263
telefon: 0724036771

Returile, indiferent de metoda de transport aleasă, nu se vor expedia niciodată cu plata ramburs.

Accesul online al utilizatorilor

Asociaţia Culturală Citatepedia nu garantează accesul clienţilor la site-ul web www.citatepedia.org în orice moment, nerăspunzând de probleme cauzate de terţi (probleme tehnice, defecţiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive.

Limitarea răspunderii

Asociaţia Culturală Citatepedia face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acest site. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe. De exemplu, unele specificaţii pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Clientul poate solicita oricând clarificări.

Imaginile de pe acest site care prezintă produse au caracter exemplificativ. În acest sens produsele livrate în comandă pot fi diferite de cele prezentate online (copertă, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, Asociaţia Culturală Citatepedia va putea modifica oricând detaliile disponibile online privind produsele şi serviciile oferite.

Asociaţia Culturală Citatepedia nu îşi asumă răspunderea dacă imaginile şi descrierile produselor conţin erori sau diferă de realitate. Totuşi, va încerca să rezolve cât mai curând astfel de probleme.

Preţurile de pe www.citatepedia.org includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, dacă nu se specifică altfel în mod special pe website. Costurile privind livrarea sau/şi alte costuri ale serviciilor sunt menţionate în momentul finalizării solicitării comenzii şi vor fi precizate şi în momentul confirmării comenzii.

În cazul în care Asociţia Culturală Citatepedia se află în imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (fie că acesta nu este găsit la adresa menţionată, nu poate fi contactat sau nu se prezintă să ridice pachetul de la Poşta Română etc.), comanda va fi anulată, iar produsele se vor întoarce la vânzător. Pentru o nouă livrare, Clientul va trebui să suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.

În cazul în care clientul a făcut plata în avans şi, din vina sa, nu poate primi produsele în maxim 10 zile din momentul expedierii şi nici nu poate fi contactat în interval de 30 de zile, comanda va fi anulată, dar plata nu va putea fi returnată, constituind despăgubiri din partea clientului.

Comenzile înregistrate pe www.citatepedia.org în zilele de vineri după ora 14, cât şi sâmbăta sau duminica, vor fi expediate în ziua de luni.

Asociaţia Culturală Citatepedia nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura descrierilor cărţilor şi de comentariile postate de către vizitatorii site-ului. De asemenea, nu răspunde de conţinutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

Transmiterea de mesaje prin e-mail

Prin comenzi online, abonare la newsletter, trimiterea de mesaj în pagina contact sau trimiterea de mesaje către Asociaţia Culturală Citatepedia, se consideră că utilizatorul este de acord cu primirea de mesaje prin e-mail conţinând informaţii referitoare la Asociaţia Culturală Citatepedia şi activităţile sale. În această situaţie, datele personale nu vor fi utilizate în alte scopuri şi, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau şterse din baza de date la cererea scrisă a Clientului.

Legislaţia aplicabilă şi forţa majoră

Prezentul contract este supus legii române.

Atât Clientul, cât şi Asociaţia Culturală Citatepedia, nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forţă majoră.

Drepturi

Citatepedia.org are dreptul de a interzice accesul anumitor clienţi şi vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fără o notificare prealabilă.

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, Asociaţia Culturală Citatepedia are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă datele personale furnizate şi numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii şi expedierea către client. Refuzul oferirii informaţiilor atrage imposibilitatea onorării comenzii.

Conform Legii nr. 677/2001, clienţii au dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei.

Pentru acurateţea informaţiilor, Clientul este rugat să comunice orice modificare intervenită de la data înregistrării sale în baza de date.

Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face în baza solicitării sale scrise. Ştergerea definitivă a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Reducerile

Politica preţurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către Asociaţia Culturală Citatepedia, iar preţul de cumpărare este cel afişat în momentul lansării comenzii.

Preţurile produselor sunt cele afişate pentru fiecare produs în parte şi sunt actualizate zilnic. În principiu, discount-urile, reducerile şi promoţiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se păstrează reducerea cu valoarea cea mai mare.

Toate promoţiile prezente pe site sunt valabile în limita stocului disponibil.

0

Your Cart