Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

S-a înfiinţat Asociaţia Culturală Citatepedia!

Astăzi anunţăm oficial înfiinţarea unei asociaţii culturale cu un „brand” deja foarte cunoscut în România, dar a care a depăşit graniţele ţării: Citatepedia.

Proiectul Citatepedia s-a lansat pe 19 iulie 2005, iniţiat de Lucian Velea, ca o mică enciclopedie alcătuită din citate. Ideea a prins treptat-treptat, a căpătat consistenţă, s-a extins, în doar 2 ani www.citatepedia.ro devenind un important site cultural. După circa 4 ani, proiectul a devenit internaţional, prin www.citatepedia.com şi www.citatepedia.net, dar şi prin participarea la manifestări din Austria, Serbia etc. Prezentul găseşte Citatepedia pe poziţia de lider al domeniul cultural-literar pe internetul în limba română. Din Citatepedia s-au desprins unele proiecte, iar altele au fost grupate în jurul său, alcătuind o reţea cu 700.000 de vizitatori/lună (diferiţi/site).

Toate acestea s-au întâmplat prin participarea a mii de voluntari, marea majoritate anonimi, dar cu susţinerea financiară asigurată de un singur om (iniţiatorul proiectelor). O finanţare mai puternică ar permite o dezvoltare mai rapidă, la un nivel superior, creând şi o bază mai solidă pentru viitor. Când lucrurile ajung atât de sus, există şi o responsabilitate pe măsură. De aceea, împreună cu câţiva dintre cei care de câţiva ani participă la aceste proiecte, am înfiinţat Asociaţia Culturală Citatepedia, cu scopul declarat de a susţine proiecte culturale/educaţionale pe internet, începând cu proiectul Citatepedia.

Membrii fondatori ai Asociaţiei Culturale Citatepedia sunt:

 • Lucian Velea – preşedinte (programator, fondator al unor proiecte culturale/educaţionale de mare succes, precum www.citatepedia.ro şi www.ro-en.ro)
 • Silvia Velea – vicepreşedinte (economistă, galeristă, poetă şi eseistă)
 • Veronica Şerbănoiu – membră a Consiliului Director (absolventă de informatică economică, traducătoare)
 • Iulia Muşat (profesoară de limba română, eseistă)
 • Gheorghe Culicovschi (avocat, epigramist, promotor al epigramei)

Desigur, va fi un drum lung. Avem de învăţat multe despre activitatea unui ONG, dar plecăm la drum cu speranţa că vom pune în mişcare mai multe energii. Primul pas este să găsim toate modalităţile de a obţine finanţări, preferabil fără a împovăra pe nimeni (există mai multe mecanisme). Prin www.citatepedia.org, vă vom ţine la curent cu evoluţia lucrurilor. Vom avea nevoie de sprijinul vostru, al fiecăruia, fie şi numai cu un link.

Staţi pe aproape – împreună putem face lucruri grozave!

5 Comments

 1. Dan

  Drum bun în viaţă nou-născutei!
  Aşteptăm „instrucţiuni de folosire” pentru membri şi susţinători.
  🙂

  Reply
  1. Betty Marcovici

   Va urez mult succes la inceput de drum in aceasta frumoasa activitate culturala de mare viitor penntru sprijinirea talentelor literare.

   Reply
 2. luiza

  intamplator am gait ac. site. imi este forte ajutator. va doresc o vointa de fier si minte ascutita sa faceti fata tuturor problemelor pe care le veti intampina.

  Reply
 3. Betty Marcovici

  Va doresc din tot sufletul viata lunga pentru a ne bucura cu postarile dvs.de buna calitate.Citatepedia face parte din viata mea de zi cu zi si ma ajuta sa traiesc oferindu-mi bucuria de care am atata nevoie.Multumesc pentru faptul ca existati,sa va dea Dumnezeu multa sanatate intregii echipe ca sa puteti realiza tot ceea ce v-ati propus.Cu deosebita stima.Betty Marcovici.

  Reply
 4. Aneta Timplaru Horghidan

  Imi place foarte mult Citatepedia, va felicit pentru ideea acestui site si va multumim pentru implicarea Dv. in promovarea Culturii Romanesti.
  Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  Cu Deosebita Consideratie-Aneta T.H

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Your Cart