Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

2% din impozitul pe venit pentru Asociaţia Culturală Citatepedia

Una dintre posibilităţile de a finanţa o organizaţie neguvernamentală este Sistemul 2%, prin care fiecare cetăţean care contribuie la bugetul de stat poate direcţiona 2% din impozitul său pe venit către ce ONG doreşte. Şi poate că este cea mai frumoasă modalitate de finanţare, deoarece dă o şansă societăţii, prin fiecare individ al său, de a împinge lucrurile în direcţia dorită. Practic, fiecare decide ce se va face cu o părticică din contribuţia sa la bugetul naţional. Dacă nu luaţi această decizie, va decide statul ce se va face cu respectiva sumă.

Deşi se bazează pe o activitate continuă, de peste 7 ani, în domeniul culturii şi educaţiei prin internet, Asociaţia Culturală Citatepedia se află la început de drum în această formulă de organizare. Cu atât mai mult avem nevoie de sprijinul vostru!

În prima fază, ne propunem:

 • asigurarea unei găzduiri online de calitate pentru site-uri culturale/educaţionale precum:
  • www.citatepedia.ro – portalul cultural-literar românesc cu cea mai mare audienţă (peste 300.000 de vizitatori diferiţi într-o lună)
  • www.citatepedia.net – cea mai mare colecţie interculturală de citate realizată vreodată în România şi una dintre cele mai mari din lume (circa 250.000 de înregistrări)
  • www.datepedia.ro – catalog de evenimente cultural-istorice
  • www.galeriadearta.com – cel mai accesat site informativ despre artele vizuale
  • www.ro-en.ro – site-ul din domeniul limbilor străine cu cea mai mare audienţă (peste 350.000 de vizitatori diferiţi într-o lună)
 • angajarea a cel puţin un redactor, care să se ocupe de activităţi precum:
  • creşterea numărului de ştiri culturale
  • mai buna coordonare a participanţilor voluntari
  • moderare mai rapidă a discuţiilor
  • asigurarea calităţii lingvistice (de la greşeli gramaticale la greşeli de tastare)
  • procesarea unor baze de date

De aceea, vă invităm să ne susţineţi, direcţionând cei 2% către:

Asociaţia Culturală Citatepedia
CIF: 29743518
Cont: RO29 BTRL 0140 1205 W846 06XX (deschis la Banca Transilvania)

Pentru a vă fi mai uşor, aveţi mai jos:

Nu este nevoie să completaţi suma, va fi calculată de organul fiscal.

Formularul completat trebuie trimis prin poştă la administraţia financiară de care aparţineţi (scrisoare recomandată cu confirmare de primire) sau îl puteţi depune personal. Termenul limită este 25 mai 2012, dar ar fi o idee bună să nu aşteptaţi până atunci.

Pentru adresele şi numerele de telefon ale organelor fiscale, puteţi accesa www.asistenta-juridica.eu/administratiile_financiare.php (clic pe judeţ).

Nu ezitaţi să recomandaţi această pagină rudelor, prietenilor şi cunoştinţelor, să puneţi linkuri pe bloguri, Facebook, Twitter şi alte reţele sociale – pe scurt, să daţi mai departe. Avem nevoie de cel puţin 200 de formulare completate pentru a obţine rezultate semnificative.

Pentru orice nelămuriri, lăsaţi un comentariu!

17 Comments

 1. Betty Marcovici

  Sunt in totalitate de acord cu initiativa dvs. de a sprijinii site-ul Citatepedia pentru ca acesta sa existe in continuare, pentru ca acesta reprezinta o mare valoare in perpetuarea culturii romane. Multumesc pentru atentia acordata.

  Reply
 2. Paul Preda Păvălache.

  Da, ONG-urile acestea au distrus economia României şi au făcut multimilionari şi chiar miliardari în euro pe cei ce au ştiut a mânui maşinăria aceasta. De exemplu, eu am firmă, tu… ai firmă. Eu am direcţionat tot împozilul ţie… o firmă făcută falită tot prin aportul tău speculând bursa… şi multe altele. Tu, ai devenit rentabil, dar ai înşelat statul, direcţionând împozitul unuia… care a fugit cu firmă cu tot prin America… şi gata: vin şi eu, ne distrăm, vile făcem şi prin alte ţări ca preventiv în cazul în care ne găsesc şi vor să ne aresteze; apoi săraci fiind ascundem banii prin bănci străine. Ne schimbăm identitatea. Ne schimbăm şi cetăţenia. ETC.

  Bine ar fi, să le mai meargă jmecherilor afacerea aceasta, căci românul de rând nu ştie, dar proverbul îl ştim… „Dăi Doamne românului, mintea cea de pe urmă”.

  Părerea mea este că, dacă s-a gândit cineva de pe acest site să se îmbogăţească şi el şi să fugă precum au fugit şi alţii bogaţi fiind şi dispărând; şi dacă internetul a devenit pentru mulţi o sursă sigură de venit… nemuncit, este grav. Ce ne mai rămâne nouă, cititorilor înrăiţi, dacă şi acest internet moare? Bine ar fi să nu fie aşa, şi să prospere. Părerea mea este că, merită acest „site”, puţinul nostru, al fiecăruia. Direcţionaţi vă rog acest puţin mult, şi politicienii, bancherii, vor avea mai puţini bani de jefuit din buzunarul muncii noastre.
  Vă mulţumesc.

  Reply
  1. Lucian Velea (Post author)

   Înţeleg ce vreţi să spuneţi, dar afirmaţia „ONG-urile acestea au distrus economia României” mi se pare în cel mai bun caz exagerată. Dacă cineva „fuge cu banii”, se numeşte hoţie, iar asta nu are vreo legătură cu domeniul – poate fi într-o firmă, la colţ de stradă etc.

   Nu ştiu dacă vă gândiţi la vreun caz citit prin presă sau aţi auzit ceva zvonuri, dar modul în care generalizaţi mi se pare absurd. Sunt asociaţii şi fundaţii în această ţară care au activităţi cel puţin admirabile. Nu mi se pare corect să aruncaţi cu noroi în toate părţile, fără discernământ.

   În ceea ce ne priveşte, site-urile pe care le susţine Asociaţia nu există de ieri, ci de vreo 7 ani. Câteva sunt de referinţă pentru internetul în limba română. Iar cine mă cunoaşte cât de cât, nici gând să mă asocieze cu fuga de orice fel. 🙂 Puteţi citi despre mine la
   http://www.onphr.ro/dizabilitatea/personalitati/lucian-velea/

   Reply
 3. Utu

  Este valabil contul scris mai sus la banca Transilvania?

  Reply
  1. Lucian Velea (Post author)

   Da, desigur.

   Reply
 4. Ionel Ivascu

  Da, d-le Velea, voi raspunde cu placere invitatiei dv. In felul asta, voi sustine pe cineva iar amatorii de a baga in propriul buzunar vor avea mai putini bani de unde sa faca asta. Ma bucur de primirea initiativei dv. deoarece uitasem de cei 2%. Ca tot romanul, sunt bogat in lipsuri si griji – asa incat uitasem complet. Si mai ales, peste cateva zile voi pleca din tara – deci ideea dv. a venit cum nu se putea mai bine. Va voi sprijini si eu financiar desi nu va fi prea mult deoarece anul trecut am fost angajat in Romania doar in primele trei luni. E totusi ceva. Dv. sa fiti sanatos si sa continuati „pe baricade” ceea ce ati inceput acum sapte ani.

  Reply
 5. Betty Marcovici

  Propun Asociatiei Culturale Citatepedia sa infiinteze un numar de sms prin care sa se poata colecta mai usor banii necesari pentru sprijinirea activitatii acestei Asociatii Culturale.Eu personal prin acest sistem voi putea face mai usor donatii. Va multumesc si astept un raspuns afirmativ la aceasta initiativa.

  Reply
 6. Lucian Velea (Post author)

  Mulţumim pentru sugestie. Este în plan un sistem de donaţii prin SMS, card, probabil şi alte alternative. Momentan ne axăm pe sistemul cu 2% din venit, iar sistemul de donaţii sperăm să fie implementat în câteva luni. Până atunci, se pot face donaţii direct în contul asociaţiei (prin internet banking este chiar comod, pentru cei care au).

  Reply
 7. Diana

  da! de acord!!

  Reply
 8. Betty Marcovici

  Am depus in contul Asociatiei Culturale Citatepedia,o suma considerabila plus cei 7 la suta din venitul meu,drept urmare si ca multumire am avut din partea dvs.numai surprize placute pentru care va multumesc.M-ar interesa o colaborare cu dvs. Domnule Presedinte Lucian Velea.Va multumesc si va urez mult succes in activitatea dvs profesionala.

  Reply
  1. Lucian Velea

   Este vorba de 2% din impozitul pe venit, nu de 7% din venit. Aceste sume vor ajunge la Asociaţie peste câteva luni. În afară de asta, încă nu am primit donaţii.

   V-am răspuns prin e-mail la fiecare chestiune. De fiecare dată, mesajul mi-a fost respins, pe motiv că adresa de e-mail nu este validă. Vă sugerez să găsiţi pe cineva care să vă înveţe mai mult despre internet sau să urmaţi un curs de specialitate.

   Reply
 9. Betty Marcovici

  Catre Asociatia Culturala Citatepedia.Domnului Presedinte Lucian Velea.De ce mi-ati interzis sa public citatele mele pe pagina principala? Nici pe pagina de comentarii nu mai am acces.Dupa cate stiu publicarea pe site este gratuita si oricine doreste,isi poare exprima o opinie daca respecta regulile bunului simt.Am incalcat regulamentul,am deranjat pe cineva atat de adanc? Cu deosebite multumiri astept din partea dvs. un raspuns.

  Reply
  1. Lucian Velea

   Nu v-am interzis personal accesul, probabil sistemul v-a suspendat automat dreptul de adăugare, în urma faptului că aţi adăugat numeroase texte cu diferite neajunsuri, care v-au fost eliminate.

   Dacă mai aveţi nelămuriri, vă rog să puneţi întrebările în Forum, aici astfel de discuţii sunt off-topic.

   Reply
 10. Betty Marcovici

  Domnule Lucian Velea.Am vrut sa depun din nou o suma de bani in contul afisat pe blogul Citatepedia,dar Banca Transilvania a refuzat donatia mea motivand faptul ca, contul respectiv nu este valabil.Au spus ca numai dvs.personal puteti depune bani in acel cont.Eu doresc in mod constat sa sprijin activitatea acestui site pentru ca si dvs. ma ajutati sa imi public citatele. Ajutati-ma ca sa va pot ajuta.Astept un raspuns din partea dvs.Cred ca numai astfel voi intelege ce se intampla de fapt. Cu deosebita stima. Betty Marcovici.

  Reply
  1. Lucian Velea (Post author)

   M-am interesat la bancă şi se putea doar cu ordin de plată. Acum se poate şi cu depunere de numerar la orice agenţie a Băncii Transilvania.

   Vă mulţumim tuturor celor care doriţi să ne sprijiniţi prin donaţii. Precizez însă că acest gest îl faceţi ca să putem accelera dezvoltarea proiectelor (multe idei sunt pe lista de aşteptare), nu pentru a obţine un avantaj. Programele pe care le-am realizat pentru site-uri nu ţin cont de numele utilizatorului, funcţionează la fel pentru toţi.

   Reply
  2. Aleksey

   Fiecare magazin isi face potlciia cum doreste el, cum doresc superiorii. Cat despre salariile angajatilor: daca stau pe un salariu de 600-1000 lei inseamna ca ori le convine ori momentan nu gasesc alt loc de munca. Am si eu cunoscuti care lucreaza acolo si nu se plang atat de tare ca tine. Plus de asta fiecare magazin , supermarket, hypermarket functioneaza ca sa scoata profit, nimanui nu ii convine sa luceze in pierdere. De acord cu mine?

   Reply
 11. Betty Marcovici

  Felicitari. Va doresc sa aveti mult succes!

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Your Cart