Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

Primul e-book la editura Digital Unicorn

Trăim într-o lume care oferă mai multe alternative ca oricând. Nici cărțile nu fac excepție. Conform estimărilor bazate pe numărul de ISBN-uri emise, în Statele Unite sunt publicate peste un milion de cărți diferite pe an.

Diversitatea nu constă doar în subiecte și stiluri, ci și în forma de prezentare. Principalele categorii sunt: carte tipărită, e-book (carte în format digital) și audiobook (carte vorbită). Chiar dacă atunci când e-book-urile au început să ia amploare apăruse o polarizare între cei care vedeau în ele viitorul cărții și cei care susțineau că doar cărțile tipărite merită luate în seamă, timpul a demonstrat că de fapt nu este vorba despre o concurență, ci despre o completare. Fiecare are avantaje și dezavantaje, iar uneori acestea au o însemnătate aparte pentru unii cititori (de exemplu, pentru persoanele cu dizabilități sau pentru persoanele aflate în alte țări).

La editura Digital Unicorn, ne gândim de mult timp să publicăm și e-book-uri. Nu este însă atât de simplu pe cât pare.

Există mai multe formate de e-book. Majoritatea oferă posibilități limitate de tehnoredactare, deoarece trebuie să se poată adapta la diferite ecrane și mărimi de font. Cum însă noi obișnuim să publicăm cărți la care tehnoredactarea joacă un rol important, singura posibilitate ar fi să realizăm versiuni e-book simplificate.

Singurul format pentru e-book-uri care ne mulțumește este PDF. Din păcate, acesta nu se împacă bine cu e-book reader-ele, fiind mai degrabă potrivit pentru calculatoare și tablete. Dar pentru ce ne-am propus ca o primă încercare este în regulă.

Așadar, primul e-book publicat de editura Digital Unicorn este versiunea digitală a cărții „Memoriile păsării Phoenix” de Silvia Velea. Am ales această carte deoarece au apărut cereri în acest sens. Formatul PDF reproduce aproape identic versiunea tipărită.

Lectură plăcută!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Your Cart