Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

Promovarea motivelor tradiţionale româneşti

Motivele tradiţionale reprezintă una dintre comorile culturale ale României. Asociaţia Culturală Citatepedia îşi propune să contribuie la promovarea acestora prin modalităţi inedite.

În acest sens, am aplicat pentru o finanţare de la Administraţia Fondului Cultural Național pentru proiectul intitulat „Cercetare pentru valorificarea motivelor tradiţionale româneşti în creaţii moderne”. Spre bucuria noastră, solicitarea a fost aprobată. Şi nu oricum, ci pe locul 3 dintre cele 26 de proiecte depuse în cadrul ariei Patrimoniu Cultural Imaterial, ceea ce arată cât de apreciat a fost de către evaluatori.

De remarcat că Citatepedia promovează de mulţi ani proverbe româneşti, folclor în versuri, colinde etc. De această dată, ne orientăm spre partea vizuală a creaţiilor populare.

Proiectul nostru este programat să înceapă în primăvara lui 2019. Printre altele, vom realiza un site despre motivele tradiţionale româneşti, pe care îl vom anunţa la momentul respectiv. Aşadar, dacă vă interesează subiectul, rămâneţi pe fază!

1 Comment

  1. Pingback: 298.000 de citate în română şi peste 850.000 de vizitatori/lună

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Your Cart