Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

Cugetările româneşti cuceresc lumea – la o lună de la lansare

Proiectul „Cugetările româneşti cuceresc lumea” – realizat de Asociaţia Culturală Citatepedia și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – și-a început de o lună existența online, prin site-ul www.intercogito.ro și prin pagina oficială de Facebook.

În această scurtă perioadă, cugetările din cadrul proiectului au fost distribuite pe rețelele sociale, atât în română, cât și în celelalte limbi, de aproape o mie de ori și vizualizate de circa 30.000 de ori. Site-ul www.intercogito.ro a avut circa 2.000 de vizite, iar jumătate dintre acestea au fost din străinătate. Nu-i rău deloc pentru un proiect ce abia a făcut ochi în lume!

Mulțumim pentru sprijin Ambasadelor României din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franța, Spania, Austria și Africa de Sud. De asemenea, mulțumim Institutului Cultural Român din New York, Madrid și Paris. În acest fel, au aflat despre proiect nu doar numeroși români din diaspora, ci și străini interesați de România, din diferite părți ale lumii. După cum reiese și din titlul proiectului, asta ne-am propus în primul rând: cugetările românești să ajungă în cât mai multe zone geografice, pentru a răspândi și în acest fel cultura română.

Referitor la articolele publicate despre proiect în această primă lună, mulțumirile sunt pentru James Geary (unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în aforistică din Statele Unite), Observatoire Européen du Plurilinguisme (structură de cooperare europeană în domeniul plurilingvismului), Occidentul Românesc (cea mai activă publicație a diasporei din Spania), Aforismi Meglio (site italian de aforistică), EgoPhobia, Știri ONG, Omnilexica, HotNews, SmartNews, România Pozitivă, Telegrama și PR Wave.

Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor celor care au apreciat proiectul și au contribuit voluntar la promovarea sa prin rețelele sociale și prin e-mail. Ne-am făcut noi prieteni – iar când prietenii fac treabă împreună, aceasta este făcută cu și mai multă bucurie!

Chiar dacă această primă parte a proiectului se încheie pe 15 noiembrie 2017, Asociația Culturală Citatepedia va continua să se ocupe de proiect și să îl promoveze prin resurse proprii, până când cugetările românești vor deveni cunoscute în toată lumea. Avem și idei pentru dezvoltări ulterioare.

Intercogito.ro se alătură celuilalt proiect multilingv de care ne ocupăm: Citatepedia.net. Fiecare are propriul concept, dar ambele construiesc punți între culturile lumii.

Dorim să promovăm cultura română în lume și o vom face prin ce ne pricepem mai bine: internet și literatură. Vă așteptăm pe cât mai mulți alături de noi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Your Cart