Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

2% din impozitul pe venit pentru Asociaţia Culturală Citatepedia în 2016

2 la sutaSuntem în perioada anului în care ai de făcut o alegere:

 1. Dai nişte bani la stat
 2. Dai exact aceiaşi bani unui ONG

Dacă eşti dintre cei care cred că statul face o treabă bună cu banii tăi, nu are rost să citeşti mai departe.

Noi credem în a doua variantă. Te îndemnăm din toată inima să direcţionezi prin sistemul 2% banii către orice ONG doreşti.

Desigur, ne-am bucura să alegi Asociaţia Culturală Citatepedia. Sunt multe motive:

Ce am făcut până acum

Până în prezent, Asociaţia Culturală Citatepedia a susţinut un grup de site-uri culturale/educaţionale, care deservesc gratuit 1 milion de vizitatori/lună:

Toate aceste proiecte au fost create cu resurse minime, pe parcursul a mai mult de 10 ani, cu multă perseverenţă. Ştim valoarea banilor şi ne e tare drag de ce facem, aşa că nu risipim resursele.

Ce vrem să facem

Pe de altă parte, sunt şi lucruri pe care am putea să le facem, dar necesită costuri mai mari. Iată ce avem în vedere:

 • Înfiinţarea unei edituri care să sprijine literatura română contemporană şi dezvoltarea personală. Avem o viziune diferită, bazată pe o îndelungată experienţă. Am localizat mai multe goluri pe piaţa editorială din România, dar şi unele practici care nu sunt tocmai în regulă, aşa că vrem să venim cu o altă abordare.
 • Deschiderea unui magazin online cu produse inedite, adresate în special iubitorilor de cultură şi celor care doresc să se înconjoare de inspiraţie. Veniturile obţinute urmează a fi folosite pentru activităţi culturale şi educaţionale non-profit.
 • Formarea unei echipe redacţionale stabile, cu program zilnic. Participarea voluntară este minunată şi va fi întotdeauna binevenită, dar sunt şi activităţi în care este necesar să ştim clar că cineva se va ocupa atunci când trebuie (de exemplu, ştiri culturale).

Sună bine?

Pentru salariaţi

Pentru cei care au obţinut doar venituri din salarii sau asimilate salariilor (indemnizaţii de administratori, directori, asociaţi unici etc.):

 1. Descărcaţi Formularul pentru Cererea 230. Este deja completat cu datele Asociaţiei Culturale Citatepedia.
 2. Tipăriţi formularul.
 3. Completaţi datele de identificare a contribuabilului: nume, iniţiala tatălui, prenume, CNP, adresa de domiciliu (conform cu cartea de identitate), e-mail, telefon. Suma direcţionată prin sistemul 2% nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.
 4. Semnaţi şi completaţi data.
 5. Depuneţi formularul la registratura administraţiei financiare de care aparţineţi (unde aveţi domiciliul sau unde locuiţi efectiv), până la data de 25 mai 2016 (data înregistrării).

Pentru cei care au realizat venituri din alte surse

Cei care au realizat venituri din alte surse (PFA, profesii liberale, chirii, câştiguri din investiţii, drepturi de autor, activităţi agricole etc.), trebuie să depună la administraţia financiară o declaraţie privind veniturile pe care le-au realizat în anul anterior. Pe respectivul formular, într-o rubrică separată, se pot direcţiona cei 2% din impozitul datorat:

 1. Descărcaţi Formularul pentru Declaraţia 200. Este deja completat cu datele Asociaţiei Culturale Citatepedia.
 2. Tipăriţi formularul.
 3. Completaţi formularul, după caz. Anexaţi documentele care justifică veniturile realizate. Suma direcţionată prin sistemul 2% nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.
 4. Semnaţi şi completaţi data.
 5. Depunerea formularului 200 se face la administraţia fiscală, cel târziu pe 25 mai 2016 (data înregistrării).

Alte informaţii

Dacă îţi este mai comod, poţi să trimiţi formularul prin poştă ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire, pe adresa Administraţie Fiscale. Adresele agenţiilor fiscale sunt disponibile pe site-ul ANAF.

Dacă ai semnătură electronică, poţi depune formularul şi prin e-guvernare.ro.

Dacă doreşti să ne sprijini, te rugăm să recomanzi această pagină cât mai multor persoane: pe blogul personal, în reţelele sociale, prin viu grai etc. Este nevoie de cât mai multe formulare depuse, pentru a putea face ceva semnificativ.

Pentru orice nelămurire, nu ezita să laşi un comentariu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Your Cart