Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

2% din impozitul pe venit pentru Asociaţia Culturală Citatepedia în 2015

CompletareA sosit iarăşi acea perioada a anului în care fiecare contribuabil poate direcţiona 2% din impozitul pe venitul din anul trecut către un ONG pe care doreşte să îl sprijine. Asociaţia Culturală Citatepedia este un astfel de ONG, aşa că vă rugăm să vă alăturaţi celor care ne sprijină în acest fel.

Un lucru este cert: nu lăsaţi aceşti bani nedirecţionaţi. Altfel vor ajunge în bugetul statului.

De ce să ne acordaţi sprijinul? Pentru că astfel sprijiniţi cultura şi educaţia din România, prin intermediul unui grup de site-uri care deservesc gratuit 1 milion de vizitatori/lună:

Cu un deceniu de experienţă, am atins performanţe remarcabile, cu resurse minime. Aceasta demonstrează că fiecare bănuţ este folosit eficient.

Pentru a vă fi cât mai uşor, iată cum trebuie procedat:

Dacă sunteţi salariat

Dacă sunteţi salariat sau dacă aţi obţinut venituri asimilate salariilor (indemnizaţii de administratori, directori, asociaţi unici etc.):

 1. Descărcaţi Formularul 230 în format PDF (sau JPG, dacă vă e mai uşor). Este deja completat cu datele Asociaţiei Culturale Citatepedia.
 2. Tipăriţi formularul (1 pagină).
 3. Completaţi datele de identificare a contribuabilului: nume, iniţiala tatălui, prenume, CNP, adresa de domiciliu (conform cu cartea de identitate), e-mail, telefon. Semnaţi şi completaţi data. Nu completaţi nimic altceva (suma direcţionată va fi calculată automat).
 4. Depuneţi formularul la registratura administraţiei financiare de care aparţineţi (unde aveţi domiciliul sau unde locuiţi efectiv), până la data de 25 mai 2015 (data înregistrării).

Dacă aţi realizat venituri din alte surse

Dacă aţi realizat venituri din alte surse (PFA, profesii liberale, chirii, câştiguri din investiţii, drepturi de autor, activităţi agricole etc.), trebuie să depuneţi la administraţia financiară o declaraţie privind veniturile pe care le-aţi realizat în anul anterior. Pe respectivul formular, într-o rubrică separată, se pot direcţiona cei 2% din impozitul datorat:

 1. Descărcaţi Formularul 200.
 2. Tipăriţi formularul.
 3. Completaţi formularul, după caz. Anexaţi documentele care justifică veniturile realizate.
 4. Bifaţi la Susţinerea unei entităţi nonprofit/unităţi de cult şi completaţi următoarele:
  • Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit / unităţii de cult: 29743518
  • Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: ASOCIAŢIA CULTURALĂ CITATEPEDIA
  • Cont bancar (IBAN): RO29 BTRL 0140 1205 W846 06XX

  Suma nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.

 5. Semnaţi şi completaţi data.
 6. Depunerea formularului 200 se face la administraţia fiscală, cel târziu pe 25 mai 2015 (data înregistrării).

Alte informaţii

Dacă vă este mai comod, puteţi să trimiteţi formularul prin poştă ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire, pe adresa Administraţie Fiscale. Adresele agenţiilor fiscale sunt disponibile pe site-ul ANAF.

Dacă aveţi semnătură electronică, puteţi depune formularul şi prin e-guvernare.ro.

Dacă doriţi să ne sprijiniţi, vă rugăm să recomandaţi această pagină cât mai multor persoane. O puteţi face pe blogurile personale sau în reţelele sociale, fie prin viu grai. Este nevoie de cât mai multe formulare depuse, pentru a putea face ceva semnificativ.

Pentru orice nelămurire, nu ezitaţi să lăsaţi un comentariu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Your Cart