Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

2% din impozitul pe venit pentru Asociaţia Culturală Citatepedia în 2017

Foto: © Mikosch

Suntem iarăşi în perioada anului în care îţi poţi valorifica un drept de cetăţean prea des trecut cu vederea:

Poţi sprijini financiar orice ONG doreşti, fără să te coste nimic – prin sistemul 2%.

Practic, poţi dirija o părticică din impozitul tău pe venit spre ce ONG crezi că face o treabă bună şi ar trebui încurajat. Nu este vorba doar de câţiva bănuţi, ci şi de un vot de încredere.

Desigur, ne-am bucura să alegi Asociaţia Culturală Citatepedia. Sunt multe motive:

Ce am făcut până acum

Până în prezent, Asociaţia Culturală Citatepedia a susţinut un grup de site-uri culturale/educaţionale, care deservesc gratuit 1 milion de vizitatori/lună:

De asemenea, recent am înfiinţat editura Digital Unicorn, care până în prezent a publicat cărţi de aforistică, dar are numeroase alte cărţi în lucru.

Nu în ultimul rând, Asociaţia angajează doar persoane cu dizabilităţi, care să-şi pună astfel în valoare abilităţile intelectuale.

Toate aceste proiecte au fost create cu resurse minime, pe parcursul a mai mult de 10 ani, cu multă perseverenţă. Ştim valoarea banilor şi ne e tare drag de ce facem, aşa că nu risipim resursele.

Ce vrem să facem

Pe de altă parte, sunt şi lucruri pe care am putea să le facem, dar necesită costuri mai mari. Iată ce avem în vedere:

 • Publicarea unor cărţi deosebite, care nu intră în obiectivul altor edituri din România. Avem o viziune diferită, bazată pe o îndelungată experienţă. Vrem să publicăm cărţi care să-ţi fie drag să le ai, nu doar ca suport de informaţie, ci şi ca prezentare.
 • Publicarea de cărţi referitoare la dizabilităţi, nu doar pentru cei direct vizaţi, ci şi pentru publicul larg. Tematica merge dincolo de chestiuni medicale, iar unele poveşti de viaţă sunt adevărate pilde pentru toată lumea.
 • Creşterea numărului de angajaţi, pentru o activitate mai extinsă. Participarea voluntară este minunată şi va fi întotdeauna binevenită, dar sunt şi activităţi în care este necesar să ştim clar că cineva se va ocupa atunci când trebuie (de exemplu, ştiri culturale).
 • Realizarea unui magazin online cu produse inedite, adresate în special iubitorilor de cultură şi celor care doresc să se înconjoare de inspiraţie. Veniturile obţinute urmează a fi folosite pentru activităţi culturale şi educaţionale non-profit.

Sună bine?

Pentru salariaţi

Termen limită:
25 mai 2017

Pentru cei care au obţinut doar venituri din salarii sau asimilate salariilor (indemnizaţii de administratori, directori, asociaţi unici etc.):

 1. Descărcaţi Formularul pentru Cererea 230. Este deja completat cu datele Asociaţiei Culturale Citatepedia.
 2. Completaţi pe calculator datele de identificare a contribuabilului: nume, iniţiala tatălui, prenume, CNP, adresa de domiciliu (conform cu cartea de identitate), e-mail, telefon. Suma direcţionată prin sistemul 2% nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.
 3. Dacă aveţi semnătură electronică: urmaţi procedura de semnare şi depunere online la e-guvernare.ro.
 4. Dacă nu aveţi semnătură electronică: tipăriţi formularul, semnaţi-l şi depuneţi-l la registratura administraţiei financiare de care aparţineţi.

Pentru cei care au realizat venituri din alte surse

Termen limită:
25 mai 2017

Cei care au realizat venituri din alte surse (PFA, profesii liberale, chirii, câştiguri din investiţii, drepturi de autor, activităţi agricole etc.), trebuie să depună la administraţia financiară o declaraţie privind veniturile pe care le-au realizat în anul anterior. Pe respectivul formular, într-o rubrică separată, se pot direcţiona cei 2% din impozitul datorat:

 1. Descărcaţi Formularul pentru Declaraţia 200. Este deja completat cu datele Asociaţiei Culturale Citatepedia.
 2. Completaţi formularul pe calculator, după caz. Anexaţi documentele care justifică veniturile realizate. Suma direcţionată prin sistemul 2% nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.
 3. Dacă aveţi semnătură electronică: urmaţi procedura de semnare şi depunere online la e-guvernare.ro.
 4. Dacă nu aveţi semnătură electronică: tipăriţi formularul, semnaţi-l şi depuneţi-l la registratura administraţiei financiare de care aparţineţi.

Alte informaţii

Dacă îţi este mai comod, poţi să trimiţi formularul prin poştă ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire, pe adresa Administraţiei Fiscale. Adresele agenţiilor fiscale sunt disponibile pe site-ul ANAF.

Dacă doreşti să ne sprijini, te rugăm să recomanzi această pagină cât mai multor persoane: pe blogul personal, în reţelele sociale, prin viu grai etc. Este nevoie de cât mai multe formulare depuse, pentru a putea face ceva semnificativ.

Pentru orice nelămurire, nu ezita să laşi un comentariu.

6 Comments

 1. Costel Zăgan

  Domnule Lucian Velea,

  Vreau să contribui și eu cu cei 2 la sută, din leafa mea de profesor.
  Nu reușesc să descarc un formular.

  Reply
  1. Lucian Velea (Post author)

   Mulțumim, l-am trimis prin e-mail.

   Reply
 2. daniela

  nu este 230, dati-mi datele cif,iban,denumirea corecta ca stiu sa scriu o declaratie, de ce nu puneti datele la vedere?ca nu e confidential,poate sunt care vor sa faca donatii nu numai completarea lui 230.

  Reply
  1. Lucian Velea (Post author)

   Datele sunt

   Asociaţia Culturală Citatepedia
   Cod de identificare fiscală: 29743518 (fără RO)
   Cont bancar: RO29BTRL01401205W84606XX

   Reply
 3. dana

  delaratia exista pe pagina dar clikul nu duce la nimic,e eroare,acolo trebuiau inserate datele si era mai bine,
  decl. e schimbata de Anaf fata de modelul de anul trecut,poate de aceea da eroare…

  Reply
  1. Lucian Velea (Post author)

   Am testat, pare să funcționeze. Nu-mi dau seama care să fie problema. Intenția noastră a fost ca totul să fie cât mai ușor. Vom ține cont pe viitor că pot apărea situații neprevăzute.
   Mulțumim!

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Your Cart