Asociaţia Culturală Citatepedia®

răspândim idei şi sentimente

Editură care publică aforisme

2 la sutaSuntem în perioada anului în care ai de făcut o alegere:

 1. Dai nişte bani la stat
 2. Dai exact aceiaşi bani unui ONG

Dacă eşti dintre cei care cred că statul face o treabă bună cu banii tăi, nu are rost să citeşti mai departe.

Noi credem în a doua variantă. Te îndemnăm din toată inima să direcţionezi prin sistemul 2% banii către orice ONG doreşti.

Desigur, ne-am bucura să alegi Asociaţia Culturală Citatepedia. Iată motivul:

Ajută-ne să înfiinţăm o editură aparte

Proiectul Citatepedia are o vechime de 10 ani, ceea ce ne-a adus o experienţă pe măsură.

Am localizat mai multe goluri pe piaţa editorială din România. De exemplu, se publică extrem de puţine volume cu aforisme/cugetări. Şi nu este singura nişă prea puţin adusă în faţa publicului.

Cu rare excepţii, cărţile autorilor români sunt foarte slab promovate. Prin site-urile pe care le susţine (1 milion de vizitatori/lună), dar şi prin alte modalităţi, Asociaţia Culturală Citatepedia poate veni cu o abordare modernă.

Am observat şi unele practici ale editurilor, care nu sunt tocmai încurajatoare pentru autori, în special pentru cei tineri. Nu vrem să criticăm pe nimeni, fiecare face cum crede că e mai bine pentru el. Avem însă unele idei care ar putea îmbunătăţi situaţia, beneficiind şi de statutul nostru de organizaţie non-profit.

Ce zici, sună interesant?

Dacă da, tot ce ai de făcut este să depui o declaraţie, astfel încât cei 2% din impozitul pe venit să îl direcţionezi către Asociaţia Culturală Citatepedia. Am făcut totul pentru a-ţi fi uşor. Iată cum:

Pentru salariaţi

Pentru cei care au obţinut doar venituri din salarii sau asimilate salariilor (indemnizaţii de administratori, directori, asociaţi unici etc.):

 1. Descărcaţi Formularul pentru Cererea 230. Este deja completat cu datele Asociaţiei Culturale Citatepedia.
 2. Tipăriţi formularul.
 3. Completaţi datele de identificare a contribuabilului: nume, iniţiala tatălui, prenume, CNP, adresa de domiciliu (conform cu cartea de identitate), e-mail, telefon. Suma direcţionată prin sistemul 2% nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.
 4. Semnaţi şi completaţi data.
 5. Depuneţi formularul la registratura administraţiei financiare de care aparţineţi (unde aveţi domiciliul sau unde locuiţi efectiv), până la data de 25 mai 2016 (data înregistrării).

Pentru cei care au realizat venituri din alte surse

Cei care au realizat venituri din alte surse (PFA, profesii liberale, chirii, câştiguri din investiţii, drepturi de autor, activităţi agricole etc.), trebuie să depună la administraţia financiară o declaraţie privind veniturile pe care le-au realizat în anul anterior. Pe respectivul formular, într-o rubrică separată, se pot direcţiona cei 2% din impozitul datorat:

 1. Descărcaţi Formularul pentru Declaraţia 200. Este deja completat cu datele Asociaţiei Culturale Citatepedia.
 2. Tipăriţi formularul.
 3. Completaţi formularul, după caz. Anexaţi documentele care justifică veniturile realizate. Suma direcţionată prin sistemul 2% nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.
 4. Semnaţi şi completaţi data.
 5. Depunerea formularului 200 se face la administraţia fiscală, cel târziu pe 25 mai 2016 (data înregistrării).

Alte informaţii

Dacă îţi este mai comod, poţi să trimiţi formularul prin poştă ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire, pe adresa Administraţie Fiscale. Adresele agenţiilor fiscale sunt disponibile pe site-ul ANAF.

Dacă ai semnătură electronică, poţi depune formularul şi prin e-guvernare.ro.

Dacă doreşti să ne sprijini, te rugăm să recomanzi această pagină cât mai multor persoane: pe blogul personal, în reţelele sociale, prin viu grai etc. Este nevoie de cât mai multe formulare depuse, pentru a putea face ceva semnificativ.

Pentru orice nelămurire, nu ezita să ne scrii un mesaj.

0

Your Cart